Ir al contenido principal

Quants diners hi ha al món?

Actualment hi ha un gir cap a un canvi de valors simbòlics a la nostre societat.
Cada cop més canviem el "jo" per el "nosaltres" degut a l'abast de la informació, la comunicació i el coneixement que permeten les noves tecnologies i la globalització en positiu.

Els valors de la gent canvien, ara busquem portar més aviat un vehicle que no contamini que un gran cotxe que mostri el nostre poder adquisitiu.
+ info: Canviar de cotxe per criteris ecologics

http://opcions.org/blog/canviar-de-cotxe-per-criteris-ecologics

Poc a poc la gent va considerant el valor als productes que en comptes de generar un poder a les empreses capitalistes generen un valor de solidaritat, de conjunt de les persones que vivim en aquest planeta. 


Consumir de manera conscient amb la resta d'essers vius amb els que convivim ens aporta a l'hora una satisfacció interna molt més encissadora que la simple i ximple obtenció d'objectes que només generen un valor unipersonal.

Ara considerem que potser haurem de viure amb menys diners d'aqui en endevant per que el futur que s'ens planteja és que els sous i el nivell de vida s'equipari entre la població mundial, així disminuïr, poc a poc, la diferència de renda per càpita. 

Està clar que no podiem viure un altre segle 1/4 de la població a costa de la resta de persones i fent que malvisquin, ara aquest món ha despertat i vol recuperar el terreny perdut, cosa que ens farà perdre una mica del nostre benestar.


Ara cobra un indi a la india uns 32 dòlars al mes, o sigui un dòlar al dia, les vaques de la unió europea estàn subvencionades amb un euro al dia.

Cobrar menys d'un dòlar al dia és considerat pobresa total.

I si ens preguntem quants diners hi ha al món?
Podriem arribar a un equilibri on tothom tingués a la seva dispossició el mateix pressupost de diners?

Dades de sumar el producte interior brut de tots els països del món i dividir-lo pels 6.640.000.000 de persones al món (segons wikipedia al novembre del 2007).

El resultat és d'aproximadament 6.625 €, per persona.

El càlcul no inclou art, terrenys, drets d'autor, accions de borsa, etc, que no és quantificable i varia ràpidament, i el diner negre, que sol ser una mitjana del 40% dels diners generats al món; 1 bilió (1'' 000,000 '000, 000) de barrils de cru que se sap que queden; o les reserves d'or, plata, diamants, coltan, collites d'opi, coca, venda d'armament, prostitució, etc.


Així hi ha diner de sobra per tothom al món i fa vergonya com molta gent vol acaparar més i més, sabent que allò que te de  més, vol dir allò de menys que li falta a uns altres, o aquelles persones que contribueixen a que segueixi el mercat negre de la droga, amb tot allò beligerant que comporta allà on la cultiven, com a Colombia, per exemple. Esportistes, banquers, politics, empresaris,  que guanyen tants diners o més, com tot una familia en tota la seva vida. 

Quin mèrit te saber que tens molts més diners que la resta?

Ara be, et faré una sèrie de preguntes, i si et dóna igual pensa perquè et dóna igual, i et donc alterntives per com fer per que aquest model de vida capitalista i individualista canvii a un model de món més igualitari on tothom tingui com a mínim uns drets humans bàsics i unes condicions de vida aceptables:

  • Com pots tenir diners rajant, i veure i/o saber que la gent s'està morint de gana a moltes parts del món?
Fes accions de comunitat ajudant al teu entorn, aportant menjar als bancs d'aliments: 
+ info: http://www.bancdelsaliments.org/es/
  • Com pots veure el fútbol sabent que els equips de futbol ténen un deute de més de 6 mil milions de € amb hisenda?
Si t'agrada el fútbol de veritat pots anar al veure l'equip del teu barri, poble o ciutat.
  • Com pots saber que aquella roba que portes la fa gent treballant com esclaus?
Compra roba feta i produïda a prop teu: 
+ info en un post d'aquest mateix blog: 
http://lutxana.blogspot.com.es/2013/04/moda-per-dandy-girls-roba-km0-bon-preu.html
  • Com pots saber que comprant mobles que  la fa gent treballant com esclaus?
Dons pots arreglar els mobles que ja tens, o reutilitzar els de amics i/o gent que no els vulgui, pots mirar a webs d'intercanvi o que regalen mobles, etc:
Exemple: 
  • Com pots menjar aliments, productes nocius,  la fa gent treballant com esclaus?
Comprant a mercats de proximitat de KM0 o a botigues que venguin productes conscients amb el mediambient, etc.
  • Com pots saber que comprar coses que  la fa gent treballant com esclaus?
Compra coses sabent sempre on i com les fan.
Video Nens esclaus a la India
  • Com pots viatjar a llocs on no hi ha drets humans, on els animals són maltractats, o la gent treballa com esclaus, inclús es prostitueix?
Intenta viatjar amb consciència, a llocs amb drets humans, amb treball digne per les persones, etc.

Exemple:
Viatges solidaris
http://www.canalsolidari.org/contenidos/vacances-solidaries/53

Vídeos:
Prostitució a Republica Dominicana
Prostitució a Tailandia
Prostitució a Cuba

Si penses en global i actúes en local, en tu mateixa podem sumar i al final millorar la situació de humanitat a tots els indrets del món.

@lutxana


fonts:
video singularas amb  José Maria Gay de Liébana: deute que t'endeutaràs 13/12/11
video la burbuja del fútbol programa Salvados 21/12/11
post a blog Absurdinopia
post a fòrum 

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas