Ir al contenido principal

perquè la Publicitat fa mania?






T'enrecordes d'algun anunci que no et fes mania?

Des de sempre la publicitat sol fer mania, perquè en general presenta models idíl·lics de persones humanes, exemples de vides creades per fer emmirallar la gent, i crear o descobrir unes necessitats en la comunitat on vulgui accedir.

Feia mania veure el nen de Danone que donava iogurt a la seva mare. 
Fa mania ara mirar els anuncis on sembla que la gent gaudeix d'un estiu genial, quan la majoria de gent o està treballant a feines precàries o pitjor, no tenen ni això, ni una feina, com el "Fantastic" de Estrella Dam i el seu #mediterraniament.  "

"Los cuerpos Danone" feien molta mania. 


L'anunci del cotxe que cantava "giropa", feia mania.


Quan surt la gent cantant cançons idiotes només per cridar l'atenció del seu target, fa molta mania.



La publicitat i la creativitat dels grans professionals de la comunicació volen transmetre missatges a uns receptors, un perfil de gent segmentat de la societat, per uns hàbits i característiques comunes.

Volen enviar una idea, perquè enviar més d'una seria molt més complicat, en algun format que atregui l'atenció de la gent i el motivi a repensar aquest concepte, per mantenir-lo a la seva memòria.

Volen envair la teva memòria.

Per envair-te o envair el target, primer hauràs de conèixer bé allò que vols comunicar, el producte i/o servei,  [ja no hi ha només productes, ara tot són serveis o millores per a la teva vida] examinar-lo i controlar el fet beneficiós que pot interessar al teu públic, què de bo ofereixes millor que la resta de coses que hi ha al món?

Per què t'han de comprar a tu i no a la teva competència?

Hi ha molta de competència, així allò a comunicar s'ha de diferenciar mitjançant potenciadors de valors afegits que poden aportar, suggerir, millorar la teva emoció i la teva vida, per què així et vingui de gust consumir-la, i sobretot comprar-la. T'ho compro! Et compro!



El nostre cervell està fart ja de rebre milions de missatges i sobretot repetits, seguint el motlle del model, de fer valer valors com allò perfecte, la parella perfecta que marxa de viatge, amb el fisic perfecte, la familia perfecte, la feina perfecta, el cotxe, el mòbil...


Has vist molts anuncis de mòbils?

Gairebé ni surt el mòbil, surt allò que pots fer amb ell, fer fotos, comunicar-te. Ara mateix son els anuncians que més estàn adaptant-se als nous valors, per que és a través d'aquets productes fusionats en serveis que ofereixen aquest canvi social i de consum, canvi d'hàbits humans.

[Ara ja no és tan important ser perfecte, com fer-te valer i sobretot poder comunicar-te millor, entretenir-te i gaudir de la teva vida única íntima, individual i col.lectiva.]






Apel·len a la unió de la gent, la humanitat, compartir, millorar junts, a través de facilitats i serveis que ajuden per que tot això es pugui millorar amb aquests productes.

És el codi de la circul·lació de la nostra ment humana.
Dir allò que volen / volem sentir.

La ment humana.

Les persones percebem el missatge amb els 5 sentits i així captem la nostra realitat.


És la clau programada al nostre cervell per accedir a la nostra memòria.


El magatzem de memòria gaudeix d'una jerarquia egoista basada en la suposada necessitat que en tindrem d'aquelles dades, si ho necessitarem:

  • sovint
  • mitjanament
  • ho farem servir de tant en tant
  • gairebé mai

[És qüestió de superviure.]

Processem les idees amb una velocitat impressionant, tant que la majoria de conceptes tenen un altíssim grau de volatilitat.

Però tenim un control del 90% de magatzem sobre tot allò que captem amb els nostres sentits.

Podem veure a algú que creua el carrer, i si no  res que ens cridi l'atenció ens oblidarem per a la resta de la nostra existència, però si l'home, és vell, va despentinat, va vestit de manera rara i es pensa que dirigeix l'orquestra filharmònica de Londres mentre toca la novena simfonia de Beethoven potser el faràs cas, i ho recordaràs.

Així els publicistes t'han de cridar l'atenció, potser amb coses absurdes, amb coses que et facin mania, que et regirin les idees, que et facin fer la volta, regirar el teu món, de tot allò que has vist fins al moment present.

Però si no els escoltes no poden comunicar res...

És allò primer i essencial en comunicació, que el teu interlocutor t'escolti.

I per això de fer el que sigui, música, acció, color, absurd, etc, per atreure't, i pum, si ho aconsegueixen, amb el que sigui, ja t'han caçat!

+ La voluntat de cada persona és lliure.
+ La memòria és programable.

Faré que al teu cap succeeixin coses i tu no ho puguis evitar.

Et puc fer recordar...
si comprenc com funciona el teu cervell humà....

L'entrada d'idees al cap és una explosió quimica!

* Sodi --->>>
  A) Na+ >> AMPA (receptor del cervell) >>
  B) Na+ >> ------->>> NMDA >> [ NEURONES] PERCEPCIÓ
  C) K [Potassi]----------------SODI----------------->>> 
   <----- ----="" sinopsis="">> IDEA+ FORTA + DE 50.000 RECORDS/SEGON

*
En un primer pas A la idea entra al cervell amb suficient força sobre els sentits entra a la ment trencant una primera barrera gràcies a fer una explosió de sodi al receptor AMPA.
Aquest és l'efecte que en primer terme volen provocar els anuncis, si passen la fase A, seran escoltats.



Si passen a la fase B és per què són suficientment interessants per la persona i són comunicats a la neurona, NMDA, neurotransmissor, que són les responsables de la percepció de cada persona.

Si allò que provoquen als sentits és d'interès suficient per al cervell, es provoca una reacció química més forta amb Potassi "K", i és quan es comença a recordar i a dipositar a la memòria, però haurà de ser molt intens, important i/o necessari per poder arribar fins aquest punt.



Amb les idees que comuniques pots millorar o no al teu públic. 

Pots envilir o ennoblir. Tu tries.

Judith Díaz Garcés
Publicitat creativa
Lutxana art*

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas