Ir al contenido principal

potenciar la creativitat amb meditació by david lynch

Com potencializar la teva creativitat amb la meditació? 
David Lynch t'ho explica

¿Cómo potencializar tu creatividad con la meditación? David Lynch te lo explica

Són abundants els famosos que han impulsat des de fa dècades a Occident la pràctica de la meditació (consulta aquí una llista de 10 inspiradores persones assídues a la meditació). Fora de les ambicions creatives o místiques que puguin ells tenir, aquesta pràctica constitueix un mecanisme d'equilibri entre els aspectes emocionals, mentals i físics. 
Quan algú aconsegueix meditar, sens dubte obté una sensació plaent de si mateix i amplia el seu horitzó de possibilitats.

Un dels promotors més actius d'aquesta tècnica és David Lynch, qui quan estava en banca rota al 1977, filmant els inicis de "Ereaserhead", va trobar en la meditació l'impuls necessari per continuar dedicant-se al cinema gravant una escena durant quatre anys d'aquesta pel · lícula. 

Entre els principals beneficis que Lynch atribueix a la meditació, està l'eradicació o disminució de la negativitat, un "desennuvolament" de la ment per trobar possibilitats que abans no "vèiem".

Altres coneguts impulsors d'aquesta tècnica a Occident son figures com Mick Jagger dels Rolling Stones o George Harrison i Paul McCartney de The Beatles, aquest darrer va arribar a afirmar que en els anys seixanta la joventut acabava una dècada de psicodèlia sense gaires conseqüències reals, per a ell la meditació va arribar a ser una via de gaudir i donar-li sentit a tot aquell moviment.

Per la seva banda David Lynch va escriure el llibre "Catching the big Fish" en pro d'aquesta pràctica, també va fundar la David Lynch Foundation for Consciousness-Based Education and Peace.
"Catching the Big Fish" part de la metàfora entre les idees i la pesca. Si un vol atrapar els peixos petits es queda a la vora de l'aigua, però si el que es desitja és el peix gran, la bassa s'ha de dirigir a aigües profundes.

Quan meditem ingressem a un estat de consciència i de percepció més penetrant de les nostres pròpies idees i de nosaltres mateixos. D'acord amb el creador de Twin peaks, aquesta experiència expandeix les capacitats artístiques.

Per Lynch els pensaments creatius van emergint quan es medita potser replicant l'acte de florir que observem en la natura. 

Considera també que aquesta pràctica és una bona eina per als nens, per la qual cosa hauria de ser inclosa en els plans d'estudi. 
La fundació David Lynch, fondeja aquest tipus d'entrenament avocat específicament a la meditació transcendental, a les escoles. La dualitat entre les estrambòtiques, i per moments psicòtiques, narratives que imprimeix en les seves pel · lícules contrasta amb la tranquil · litat i pau lligada a la meditació que fomenta, la qual cosa segurament li diverteix i a més ens recorda que el principal benefici de la pràctica d'aquesta és la claredat.

Potser la principal aportació de la meditació és que percebem allò bo i allò dolent del món, però la diferència és que aconseguim arribar a estar tranquils amb la nostra realitat, una mena d'acceptació de la creació tal com és, exempta de qualificacions pel mig, de judicis, prejudicis, i que eventualment ens remet a l'estat més radiant al que podem accedir com a éssers humàn, la unitat amb el seu medi.

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas