Ir al contenido principal

alimentació per grup sanguini

Segons James i Peter D' Adamo cada grup sanguini te unes necessitats i unes característiques pròpies que fan que uns aliments els siguin més beneficiosos i altres menys. 

Video que explica la compatibilitat com a personalitat entre grups sanguinis:
https://youtu.be/EQ1fsOm8Udc

Dons hi ha 4 tipus de dietes a seguir segons el teu tipus de sang:
  • Sang del Tipus 0
  • Sang del Tipus A
  • Sang del Tipus B
  • Sang del Tipus AB
La bona o mala assimilació dels aliments està condicionada pel nostre grup sanguini fins al punt que en cada grup: A, B , AB i O, hi ha aliments que són perjudicials , altres beneficiosos i altres neutres .
Asseguren que moltes malalties poden deure al mer consum d'aliments no adequats per al nostre grup sanguini . D'altres, en canvi , ens ajudarien a curar . Fins i tot afirmen que en això està la raó que moltes persones no aconsegueixin aprimar-se quan es posen a dieta .

El doctor Landsteiner va descobrir la raó de per què unes persones morien després d'una transfusió de sang i altres no : les seves sangs no eren compatibles . Des d'aleshores sabem que:

Les persones amb sang del tipus 0 són " donadores universals " . És a dir , poden donar sang a qualsevol de les que tenen altres tipus de sang però només poden rebre la seva pròpia.

Les persones del tipus AB són " receptores universals " , és a dir , poden rebre sang de tots els altres però només poden donar als del seu propi tipus .

Les persones del tipus A poden rebre sang del seu mateix tipus i del grup 0 però no de les dels tipus B i AB. I poden donar als del seu mateix tipus ia les de tipus AB . Les persones del tipus B poden rebre sang del seu mateix tipus i del grup 0 però no de les dels tipus A i AB .Pot donar als del seu mateix tipus i a les persones de tipus AB .
Aquest descobriment li seria recompensat a Karl Landsteiner amb el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia el 1930 .
Cal afegir que Landsteiner descobrir tres antígens més ( M , N i P ) similars als antígens dels grups A i B però , a diferència d'aquests , la seva presència en els glòbuls vermells no suposa l'existència en la sang humana normal d' aglutinines naturals . I posteriorment un altre investigador el 1940 al costat de Alexander Salomon Wiener  que batejaria com antigen D o factor Rh ( anomenat així perquè el va trobar en el sèrum de conills immunitzats amb sang procedent d'un mico de l'espècie macacus Rhesus ) .
Aquest antigen té la seva importància quan la mare no té l'antigen i el pare si,  ja que en el segon embaràs els anticossos específics anti - Rh que desenvolupa la mare poden travessar la placenta i provocar l'avortament o una malaltia hemolítica en el nounat que cursa amb icterícia : la temible eritroblastosis fetal .
Posteriorment arribarien a descobrir fins a 42 antígens diferents en els glòbuls vermells.

Agregaré , finalment, que les dades disponibles indiquen  que el 40 % dels europeus posseeix sang del tipus 0 , un altre 40% del tipus A , el 15% del tipus B i al voltant del 5% del tipus AB .


La Aportació de James D' Adamo


Com el lector haurà apreciat , la importància dels antígens a la sang  és evident ja que provoca reaccions immediates en l'organisme . Fa gairebé tres dècades un naturòpata anomenat James D'Adamo es va adonar que els tractaments dietètics que aconsellava als seus pacients no obtenien sempre els mateixos resultats i es va preguntar a què podria deure . 

Format a l'escola naturista , la seva experiència amb els pacients el portaria a adonar sobretot de que mentre la dieta vegetariana li anava estupendament a algunes persones i la seva salut millorava a altres no semblava fer tot just efecte contrari i empitjoraven .

 Allò va sorprendre portant a la conclusió evident que no a totes les persones els senti bé el mateix tipus d'alimentació . I va intuir que com la sang era la font principal de nutrició de l'organisme la resposta podia ser-hi a allà.

Va  investigar i al llarg de molts anys va prendre notes per poder després comparar i buscar possibles pautes comunes .
Va observar , per exemple , que les persones de sang tipus A responen malament a les dietes generoses en proteïnes càrniques i  bé a les riques en proteïnes vegetals . I que a aquestes mateixes persones ni la llet ni els seus derivats els anaven bé. És més , també milloraven amb exercicis lleus com el ioga mentre els durs i dinàmics els produïen malestar .
En canvi , a les persones de sang tipus 0 els senta molt bé la carn i els exercicis més intensos . I va arribar a la conclusió que el refrany que diu "el que és aliment per a un home pot ser verí per a un altre " amagava una gran veritat .

Totes les observacions les recolliria James D'Adamo en una obra titulada: L'aliment d'un home ( One Man 's Food ) del 1980 .

Seria però el seu fill Peter qui estudiaria també Naturopatia si bé en el John Bastar College de Seatle el que establiria ja aquesta connexió . I ho va fer descobrint en primer lloc que dues de les principals afeccions del estómac:  la úlcera sèptica i el càncer d'estómac, es donava més en grups sanguinis concrets . L'úlcera a les persones del tipus 0 i el càncer a les del tipus A.

Fins que les dades acumulades el portarien finalment a concloure que el tipus de sang predisposa a les persones a un tipus d'alimentació concret i diferent en bona mesura a les d'altres tipus . I , fins i tot , que predisposa més a unes malalties que a altres .

 La salut depèn en molta major mesura del que la gent imagina de l'alimentació .

És a dir , que hi ha aliments que actuen positivament en els organismes de les persones amb un determinat tipus de sang mentre a les persones d'altres tipus són perjudicials . I no només això : al seu judici una alimentació no d'acord amb el tipus de sang que es té és una de les principals causes del sobrepès o obesitat de moltes persones,  és la causa de que no aconsegueixin aprimar quan ho intenten .

Dit això cal aclarir des de ja que el propi autor deixa clar que aquestes connexions no són radicals.

 És a dir , no tots els organismes de les persones del mateix tipus són intolerants a tots els aliments ni el grau de sensibilitat és igual en tots l'aliment al que són intolerants .

Les pautes generals que ofereix després dels seus anys d'estudi clínic són doncs només orientatives .
En tot cas , si voleu aprofundir en aquest tema sàpiga que trobarà les conclusions de Peter D'Adamo publicades en la seva obra Els grups sanguinis i l'alimentació (Ed. J. Vergara ).

¿ I per què és així ?

Pare i fill , òbviament , es preguntarien per què reacciona de manera tan diferent la sang d'unes persones respecte a la d'altres i a què es deu la incompatibilitat manifesta entre elles en alguns casos .
La seva conclusió és la de que cada grup sanguini és el resultat d'un moment de la pròpia evolució humana. 

  • El grup sanguini del tipus 0 el més antic i estès,tindria més de 40.000 anys d'existència i procediria dels homes del CroMagnon , la alimentació es basava en la caça i , per tant, en les proteïnes de la carn .
  • El següent a aparèixer hauria estat el tipus A  entre 25.000 i 10.000 anys i va aparèixer amb les primeres societats agrícoles la alimentació es basava en el consum de cereals i vegetals , procedint especialment d'Àsia i Orient Mitjà.
  • El tipus B procediria de les muntanyes de l'Himàlaia sorgint fa aproximadament entre 15.000 i 10.000 anys sent propi dels habitants nòmades de les estepes asiàtiques .
  • Pel que fa al tipus AB hauria sorgit de la barreja entre caucasians ( A) i mongols ( B ) .


Per als D'Adamo la reacció de cada un dels tipus sanguinis es deuria a que la sang guarda una mena de "memòria cel · lular" que " recorda " la seva ancestral tipus d'alimentació.

Ara bé , per què reacciona la sang davant certs aliments com si aquests fossin perillosos enemics a batre ?

Peter D'Adamo assegura que es deu a les lectines dels aliments .
I què són les lectines ?
Doncs un tipus de proteïnes els antígens també produeixen l'activació del sistema immune i , conseqüentmen, el fenomen d'aglutinació en sang del qual hem parlat al principi. Algunes fins i tot poden produir la mort instantània en presència de quantitats infinitesimals en convertir els glòbuls vermells en coàguls que obstrueixen les artèries . És el cas de la ricina que contenen les llavors de castor ( Ricinus communis ) encara que afortunadament la majoria de les lectines de la nostra dieta no són tan perilloses.

I l'important és que cada grup sanguini reacciona de manera diferent davant d'elles . És a dir , hi ha lectines alimentàries - parlem sempre generalitzant - que són rebutjades per les persones d'un tipus de sang mentre no ocorre així amb altres per als quals fins i tot són beneficioses .

En suma , ingerir aliments que contenen lectines incompatibles amb el nostre grup sanguini pot ocasionar diverses malalties i impedir reduir el pes en cas de sobrepès o obesitat .

I com saber a quins aliments som intolerants ?

Doncs mitjançant un Test d'intolerància alimentària  o sotmetent-se al denominat Test de l' Iindicán . 

Es tracta d'una anàlisi que permet calcular l'eliminació a través de l'orina indicant , una substància del grup químic dels índole que s'elimina per mitjà dels excrements i l'orina quan l'aparell gastrointestinal i el fetge no aconsegueixen digerir les lectines de un aliment .
Com és obvi , quan algú consumeix aliments rics en lectines incompatibles amb el seu grup sanguini es constatarà una major eliminació de indicant en analitzar l'orina .
Per Peter D'Adamo , si el test dóna un valor de 0 o 1 no hi ha problema , si marca 2 o 3 hi ha algun problema i si la xifra arriba 3 o 4 la situació pot considerar crítica .

Aliments Beneficiosos , Neutres o Desaconsellats

En suma , Peter D'Adamo classifica els aliments en relació amb els quatre grups sanguinis en beneficiosos , neutres i desaconsellats .

  • Els primers són els que desenvolupen un paper nutricional òptim assegurant a més una activitat antioxidant , antimutágena i anticancerígena .Podríem dir que són " aliments medicinals " .
  • Els segons porten a terme un paper merament nutritiu .
  • I els tercers són els que contenen substàncies no digeribles per als individus d'un determinat grup sanguini causa de les seves lectines específiques perquè provoquen la reacció defensiva del sistema immune que els aglutina pugueu eliminar-los.


Característiques Generals del Tipus 0

Segons Peter D'Adamo les persones amb sang del tipus 0 presenten  sempre parlant en general un sistema immunitari potent i molt acti , tendència a una activitat tiroïdal lent , dificultat d'adaptació a noves condicions ambientals i nutricionals , benestar amb activitat física o esportiva regular i intensa i un aparell digestiu molt eficient capaç de metabolitzar dietes riques en proteïnes ( carns magres , peix i marisc). 

En general, les persones del tipus 0 han de:

1) Consumir fruites i verdures en abundància però reduir el consum de les crucíferes ( coliflor , cols de Brussel · les, cols ... ) i les hortalisses de la família de les solanàcies ( albergínies , patates , etc . ) Excepte els tomàquets

2) Consumir carns magres equilibrant aquesta aportació amb verdura . Han d'evitar però la carn de porc , els embotits , les carns en conserva i els aliments en salaó .

3) Consumir peix i marisc a excepció de pop , salmó fumat , arengades en salaó , caviar i peix gat així com el peix salat , assecat o en conserva .

4) Limitar o evitar el consum de llet , lactis , formatges i ous . Estan en canvi permesos la mantega , els formatges frescos magres i els formatges de soja .

5) Eliminar tot producte que contingui blat i limitar els que porten blat de moro i cereals .

6) Evitar les begudes gasoses , les cues i el cafè preferint el te .

7 ) Practicar alguna activitat física de forma regular . Els van millor els esports competitius que requereixen intens esforç físic .

8) En presència de problemes utilitzar productes fitoterapèutics o infusions de dent de lleó , menta , om, fucus , til · la, fenigrec , regalèssia , llúpol i rosa canina . I evitar les de equinàcia , àloe , bardana , genciana , barba de blat de moro o ruibarbre .

Cal afegir que els aliments que afavoreixen l'augment de pes en les persones del tipus 0 són el gluten del blat , el blat de moro , les mongetes , les llenties i les crucíferes ( cols , coliflor i cols de Brussel · les) . Per contra , afavoreixen la pèrdua de pes les algues marines , la sal iodada ( de forma molt moderada ) , els peixos i mariscs , la carn de fetge , els espinacs i el bròquil .

Característiques Generals del Tipus A

Les persones amb sang del tipus A presenten segons D' Adamo - parlant en general , insistim - un sistema immunitari vulnerable , una bona adaptació a condicions ambientals i nutritives estables , benestar amb una activitat física o esportiva relaxant , un aparell digestiu fràgil que tolera malament la carn , la farina de blat , la llet i els lactis , i al que li va millor una dieta vegetariana rica en cereals i llegums .

Les persones del tipus A haurien doncs:

1) Basar la seva dieta en el consum de fruita , cereals , llegums i verdures .

2) Consumir peix només en petites quantitats ( carpa , mer , bacallà , lluç , salmó , sardina , truita ) excloent els peixos plans com el llenguado i la palaia .

3) Limitar o evitar el consum de carn però evitant els embotits , les carns - especialment si estan en conserva -i els aliments salats o fumats ( embotits , carns en conserva , aliments en salaó ... ) .

4) Evitar el consum de llet i productes lactis . En canvi , la soja i els seus derivats li són particularment beneficiosos .

5) No consumir aliments precuinats .

6) Consumir de forma habitual llavors oleaginoses i fruits secs però evitant les nous brasileres i els pistatxos .

7 ) Reduir el consum de productes a base de farina de blat .

8) Practicar activitats físiques relaxants ( ioga , tai-txi , bicicleta , natació , excursions ... ) .

9 ) Utilitzar en cas de malestar productes fitoterapèutics o infusions de camamilla , card marià , equinàcia , valeriana , àloe , bardana i arç blanc però evitar la barba de blat de moro i el ruibarbre .

Cal afegir que els aliments que afavoreixen l'augment de pes en les persones del tipus A són les carns , els aliments lactis , les faves i l'excés de blat afavorint l'aprimament dels vegetals , els olis vegetals , la soja i la pinya .

Característiques Generals del Tipus B

Les persones amb sang del tipus B presenten segons D'Adamo un sistema immunitari actiu , facilitat d' adaptació ambiental i nutricional , benestar amb activitats físiques o esportives moderades i equilibrades , i un aparell digestiu eficient que li permet seguir una dieta variada i equilibrada amb llet i làctics però que posseeix poca tolerància als embotits , la carn de porc , el marisc , les llavors i els fruits secs.

Les normes generals a seguir per les persones del tipus B serien :

1) Portar una dieta variada i equilibrada .

2) Consumir abundants fruites i hortalisses de fulla verda .

3) Consumir carns magres però evitant les de pollastre i porc i els embotits .

4) Consumir peix però evitar els mariscs . No es recomanen les gambes , els crancs , la llagosta , els musclos , les ostres , les cloïsses , el pop , les anxoves , l'anguila i els cargols .

5) Consumir ous , llet i productes lactis ( és l'únic que els tolera bé) .

6) Limitar els productes a base de blat i blat de moro .

7 ) Limitar el consum de llavors i fruits secs.

8) Practicar activitats físiques moderades i equilibrades com els exercicis aeròbics , la bicicleta , la natació , el ioga o el tennis .

9 ) Utilitzar en cas de malestar productes fitoterapèutics o infusions de sàlvia , menta , ginseng , eleuterococo o regalèssia però evitar les de til · la, llúpol , ruibarbre , àloe , barba de blat de moro i fenigrec .

Pel que fa als aliments que afavoreixen l'augment de pes en les persones del tipus B són el blat de moro , les llenties , els cacauets , les llavors de sèsam , el blat i el blat sarraí afavorint l'aprimament dels vegetals de fulla verda , el te de pal dolç , la carn - especialment la de fetge -, els ous i els lactis .

Característiques Generals del Tipus AB

Les persones amb sang del tipus AB presenten segons D'Adamo un sistema immunitari vulnerable , facilitat d'adaptació a les condicions de vida modernes , benestar amb una activitat física o esportiva relaxant que exigeixi esforços moderats i un aparell digestiu fràgil que necessita una dieta mixta moderada i tolera malament les carns vermelles , la pasta , les mongetes i els fruits secs.

Les normes generals a seguir per les persones del tipus AB serien :

1) Limitar el consum de carns vermelles i evitar les carns en conserva o fumades i els embotits .

2) Consumir peix i marisc però evitant la llagosta , les gambes , els crancs , les ostres , les cloïsses , el pop , el llobarro , les anxoves i l'anguila .

3) Evitar el consum de productes a base de farina de blat i limitar el consum de pasta .

4) Consumir llet , lactis i formatges ... excepte quan en fer-ho hagi producció excessiva de moc amb afeccions de les vies altes respiratòries . En aquest cas s'han de suprimir .

5) Consumir fruites - especialment prunes , raïm , pinya i fruites del bosc - i hortalisses en abundància -sobretot tomàquet- .

6) Preferir els greixos vegetals- primant l'oli d'oliva - però evitar el vinagre .

7 ) Eliminar els adobats i el pebre .

8) Preferir les activitats físiques i esportives relaxants que exigeixin només esforços moderats .

9) En cas de malestar utilitzar productes fitoterapèutics o infusions de camamilla , card marià , equinàcia , eleuterococo , regalèssia o arç blanc però evitar les de til · la, llúpol , àloe , barba de blat de moro , alholva i ruibarbre .

Acabem comentant que els aliments que afavoreixen segons Peter D'Adamo l'augment de pes en les persones del tipus AB són les carns vermelles , el blat de moro , el blat , el blat sarraí , les mongetes , les mongetes i les llavors de sèsam mentre afavoreixen el aprimament les verdures , les algues marines , els peixos , els lactis , la pinya i el tofu .


Fins aquí un breu resum del que s'ha exposat pels D'Adamo. Només ens resta apuntar que al nostre parer la generalització proposta és massa àmplia i probablement no respongui a la realitat individual encara que sí pugui reflectir les "tendències " . D'altra banda , el Test indiquen permet saber si tenim problemes amb els aliments però no conèixer quins són concretament els que el nostre organisme rebutja activant les defenses del sistema immune . No obstant això , els tests d'intolerància o sensibilitat alimentària si els detecten pel que el més adequat és sotmetre a ells. Una possibilitat , per cert , a la qual hauria d'optar tota aquella persona a qui se li ha diagnosticat una malaltia autoimmune . És molt possible que millorin simplement eliminant els aliments als que el seu organisme reacciona amb virulència .

@lutxana

+ INFO

font:


ARTICLES RELACIONATS

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas