Ir al contenido principal

Il · luminació LED : el camí cap a un futur més verd

La il · luminació Led

iluminación led de Nexia Iluminación led shopping Calzedonia / Barcelona foto by @luxtana

Un led ( de la sigla anglesa LED : Light - Emitting Diode : ' díode emissor de llum ', també ' díode lluminós') és un díode semiconductor que emet llum . S'usen com a indicadors en molts dispositius , i cada vegada amb molta més freqüència , en il · luminació . Presentat com un component electrònic el 1962, els primers LED emetien llum vermella de baixa intensitat , però els dispositius actuals emeten llum d'alta brillantor en l'espectre infraroig , visible i ultraviolada .

L'ús de la tecnologia Led en l'àmbit de la il · luminació (incloent la senyalització de trànsit) és moderat i és previsible que s'incrementi en el futur , ja que les seves prestacions són superiors a les de la llum incandescent i el llum fluorescent , des de diversos punts de vista.

La il · luminació LED presenta indubtables avantatges :

+ fiabilitat
+ Estalvi energètic 70-80 %
+ Major eficiència energètica
+ Major resistència a les vibracions
+ Rendiment lluminós elevat
+ Millor visió davant diverses circumstàncies d'il · luminació
+ Menor dissipació d'energia
+ Menor risc per al medi ambient
+ Capacitat per operar de forma intermitent de manera contínua
+ Resposta ràpida, etc .

Així mateix, amb LED es poden produir llums de diferents colors amb un rendiment lluminós elevat, a diferència de moltes de les làmpades utilitzades fins ara, que tenen filtres per aconseguir un efecte similar (el que suposa una reducció de la seva eficiència energètica ) .

iluminación led de Nexia Iluminación led  Hotel Plaza / Barcelona foto by @luxtana

Cal destacar també que diverses proves realitzades per importants empreses i organismes han conclòs que l'estalvi energètic varia entre el 70 i el 80 % respecte a la il · luminació tradicional que s'utilitza fins ara .

Tot això posa de manifest els nombrosos avantatges que els LED ofereixen en relació a l'enllumenat públic i la il · luminació de grans espais , i actualment , amb els nous avenços , per cobrir tot tipus d'usos i àrees de treball .

iluminación led de Nexia Iluminación led  Shop Jabones CCGran Via 2 / Barcelona foto by @luxtana

Els leds de llum blanca són un dels desenvolupaments més recents i poden considerar-se com un intent molt bé fonamentat per substituir els focus o bombetes actuals 
( làmpades incandescents ) per dispositius molt més avantatjosos .

En l'actualitat es disposa de tecnologia que consumeix el 92% menys que els llums incandescents d'ús domèstic comú i el 30 % menys que la majoria de les làmpades fluorescents , a més , aquests leds poden durar fins a 20 anys i suposar el 200 % menys d' costos totals de propietat si es comparen amb els llums o tubs fluorescents convencionals .

Aquestes característiques converteixen els leds de llum blanca en una alternativa molt prometedora per a la  il · luminació.

Il · luminació LED : el camí cap a un futur més verd 

Es una realitat: la iluminació LED està quedán-se el mercat de la tecnología de il.luminació. Els principals motius d'aquest canvi a la iluminació LED,  tant en el sector privat i públic, es déu a la millora dels sistemes de tecnologia, l'estalvi energètic i lareducció de la despessa econòminca.


La il · luminació LED és una solució revolucionària : suposa en tot cas una eficient il · luminació amb estalvi diferencial de costos i energia , cosa que la diferencia de forma transcendental d'altres tecnologies d'il · luminació convencional .

1 . Major eficiència energètica

El factor del cost de l'electricitat és cada vegada més rellevant per les recents pujades. Per posar un exemple , una ciutat es gasta en enllumenat aproximadament el 40% dels diners públics recaptats .

Mitjançant l'aplicació d'energia eficient d'il luminació LED aquest cost es pot reduir entre un 70% i un 90% i d'aquesta manera genera un destacable estalvi per a comunitats de propietaris , comunitats urbanes i governs locals , comercials , estatals, etc.

2 . Té una vida útil més llarga

L'esperança de vida del CFL és d'aproximadament 8.000 hores . Les bombetes incandescents de llum només tens unes 1.200 hores de vida . Però la tecnologia LED es caracteritza per una vida mitjana de 50.000 hores o més .

La il · luminació LED és una inversió que pot durar molts anys  i més de sostenibilitat; tant en l'àmbit privat, on també genera aquesta acció a les instal.lacions de negocis comercials, com a  espais públics

3 . Gran estalvi en el cost del manteniment

La il · luminació urbana es beneficia canviant a la il · luminació LED per l'estalvi que li suposa no haver de sufragar despeses en recanvis i manteniment d'il · luminació , gràcies al fet que la il · luminació LED , en ser de llarga vida , i no necessitar recanvi , suposa evitar aquestes despeses que sí que té la il · luminació convencional .

Per a grans superfícies , com Supermercats , és molt important evitar les despeses extra que suposa el manteniment de la il · luminació convencional .

4 . Ajuda a estalviar diners en les factures d'electricitat

La il · luminació LED consumeix menys energia ( watts ) per unitat de llum ( lumen ) . Això suposa una reducció en la factura d' electricitat: la il · luminació LED ofereix el 100 o fins i tot fins a 200 lúmens per watt .

Les bombetes de CFL , en comparació amb la il · luminació LED , consumeixen el doble de la quantitat de watts i les bombetes incandescents aproximadament 10 vegades més amb tan sols 18/20 lúmens per watts .

En l'àmbit privat aquest aspecte també suposa reduir significativament la factura d'electricitat .

Una bombeta de llum LED és així 50 vegades més eficient en vida útil i suposa d'un 70 % a un 80% més d'energia que una opció de lluminària incandescent tradicional .

Per a grans superfícies, com Supermercats , és molt important evitar les despeses extra que suposa el manteniment de la il · luminació convencional .

5 . No és una tecnologia tòxica

La il · luminació LED és també la solució disponible més ecològica al mercat , ja que no conté mercuri , substància que sí que tenen algunes llums convencionals i que és altament tòxic , un metall perjudicial per al medi ambient , per no ser biodegradable , i per a la teva salut personal .

Per contra, les llums LED no contenen materials tòxics i són 100 % reciclables .

El llarg lapse de temps de vida operacional abans esmentada també significa que una bombeta de llum LED pot estalviar material i la producció de 25 bombetes incandescents . Sens dubte , un gran pas cap a un futur més verd .

La sortida de calor de la il · luminació LED és molt més baixa , ja que no es reescalfa les bombetes , cosa que fa estalviar consum energètic i genera una llum més pura i neta .

La il · luminació LED allibera menys CO2 , òxids de sofre i residus nuclears .

30 bombetes incandescents alliberen aproximadament 2500 kg d'aquestes emissions a l'any. La il · luminació LED només genera aproximadament 200 kg anuals .

Tenint en compte les creixents amenaces de l'escalfament global i l'efecte de les emissions de CO2 al nostre planeta i la salut personal , la il luminació LED és ja la solució més verda d'il · luminació .


6 . És flexible en color i disseny


iluminación led de Nexia Iluminación led  Hotel Plaza / Barcelona foto by @luxtana

link photos report:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.278083812294825.43234.265320526904487&type=3


La il · luminació LED es poden combinar fàcilment en les formes i dissenys que desitgi, amb la finalitat de produir solucions altament eficients per a l'enllumenat privada i comercial .

La il · luminació LED que es compon per productes individuals es poden regular en llum , color i distribució , i poden ser molt flexibles a controlar i ajustar bé a través de temporitzadors i / o controls a distància, i fins i tot a través d'Internet o de la WLAN .

Un bon disseny en una instal · lació d'il · luminació LED aconseguirà segur efectes que diferenciaran el teu espai de forma genial .

La il · luminació influeix en la vista i també en l'estat d'ànim i la ment de les persones.

La il · luminació LED ja està sent utilitzada en els avions per permetre més retards en els patrons naturals del somni , i en centres d'estudi on s'ha demostrat que una il · luminació correcta millora la capacitat d'aprenentatge dels estudiants , actualment fins i tot s'està utilitzant per plantacions en investigacions de la NASA .


Sens dubte , la il luminació LED és el camí cap a un futur més verd . ¿ Convencid@?

+ info:
*Articles creats per a blog especialitzat en Il.luminació Led en 3 idiomes (anglès, francés i castellà).
http://www.blog.nexia.es/2012/11/la-iluminacion-led.html
http://www.blog.nexia.es/2013/04/6-razones-para-elegir-bombillas-de.html
http://www.blog.nexia.es/2013/01/iluminacion-led-para-plantas-ahora-en.html
http://www.blog.nexia.es/2013/04/ilumina-y-decora-tujardin-con-luces-led.html
http://www.blog.nexia.es/2013/03/iluminacion-led-caracteristicas.html
http://www.blog.nexia.es/2012/12/casadecor-barcelona-2012-nexia.html

@lutxana
escrits, articles, continguts, guió, copy creatiu, naming (noms de marca i producte), etc
www.lutxana.org

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas