Ir al contenido principal

malalties psicosomàtiques per Louis L Hay



malalties psicosomàtiques per Louis L Hay

El dolor i la malaltia són formes de llenguatge que el nostre cos fa servir per avisar-nos que necessitem fer una revisió de la nostra vida i corregir alguna cosa ..


Encara que el cos utilitza com a veu la malaltia oi/ el dolor físic , l'avís és canviar ja sigui una actitud , un patró mental o una emoció malament controlada que pot tenir el seu origen en la forma en què ens desenvolupem en el medi professional , laboral o en les nostres relacions familiars . 

Louise L. Hay , en el seu llibre: "Tu pots curar la teva vida" ens dóna un esquema del llenguatge de la nostra cos . Font: www.louisehay.com

A continuació presentem una extracció de les parts més notables d'aquest llibre per a la descripció de malalties psicosomàtiques.

CAP Res ens representa. És el que mostrem al món . És com som reconeguts generalment. Quan alguna cosa va malament en l'àrea del cap , normalment vol dir que sentim que alguna cosa va molt malament en " nosaltres


  • ELS DOLORS , DE CAP ocorren per invalidar un mateix. La següent vegada que pateixis d'un mal de cap, pregunta't on i com et vas posar tu mateix en mal . Perdona't , oblida i el mal de cap es dissoldrà en el no res , d'on va provenir . Les migranyes són creades per persones que volen ser perfectes i es pressionen molt. Hi ha molta ira reprimida .
  • EL CABELL representa força . Quan estem tensos o tenim por , sovint creem aquestes bandes d'acer que s'originen en els músculs de les espatlles i pugen fins al cap i algunes vegades al voltant dels ulls . El canó del pèl creix a través del fol · licle . Quan el cuir cabellut té molta tensió , el canó del cabell es pot prémer tant que llavors el pèl no pot respirar i mor i cau . Si continua aquesta tensió i el cuir cabellut no es relaxa , llavors el fol · licle roman tan atapeït que el nou cabell no pot sortir i créixer . El resultat és la calvície .Tensió significa no ser fort. La tensió és debilitat . Ser relaxat i centrat i estar en pau és, en realitat , ser fort i sentir-se segur .


  • LES OÏDES representen la capacitat d'escoltar . Quan hi ha problemes amb les orelles , generalment vol dir que alguna cosa està passant que no vols escoltar. Un dolor d'oïda indicaria que hi ha ira al voltant de el que s'escolta.

Els dolors d'oïda són comuns en els nens . Sovint han d'escoltar coses a la casa que en realitat no volen sentir. Les regles de la casa amb freqüència prohibeixen l'expressió d'ira del nen, i la incapacitat d'aquest per canviar les coses genera el mal d'orella .

La sordesa representa la permanent negació a escoltar a algú . Observa que quan un cònjuge té algun impediment per escoltar , l'altre parla i parla i segueix parlant .



  • ELS ULLS representen la capacitat per veure . Quan es presenten problemes amb els ulls , generalment vol dir que hi ha alguna cosa que no volem veure , ja sigui en nosaltres mateixos o en la vida passada , present o futura . Estàs negant el que està passant ara mateix ? Què és el que no vols afrontar ? Si poguessis veure amb claredat què veuries que ara no veus ? Són interessants preguntes per considerar .

Els problemes de sinusitis representen que estàs irritat amb algú en la teva vida , amb algú molt a prop teu . Fins i tot pots sentir que t'estan pressionant .

Oblidem que creem les situacions i després lliurem el nostre poder culpant l'altra persona de la nostra frustració .


  • EL COLL I LA GOLA són fascinants perquè allà passen moltes coses . El coll representa l'habilitat de ser flexibles en la nostra manera de pensar , de veure l'altre costat de la qüestió i comprendre el punt de vista de l'altra persona . Quan es presenten problemes al coll , generalment vol dir que estem sent tossuts amb el nostre concepte sobre una situació .

LA GOLA representa la nostra habilitat de "parlar clar" , de " demanar el que volem" , de dir , "jo sóc " , etcètera . Quan tenim problemes a la gola , generalment vol dir que no considerem tenir el dret de fer aquestes coses . Ens sentim incapaços de defensar-nos.

El mal de coll sempre demostra enuig . Si a més estàs refredat , llavors també hi ha confusió mental . L' LARINGITIS generalment significa que estàs tan enfadat que ni tan sols pots parlar .

La gola també representa l'expressió creativa i quan la nostra creativitat es reprimeix i es frustra , sovint tenim problemes a la gola . Coneixem moltes persones que viuen només per als altres . Sempre estan complaent a les seves mares , pares , cònjuges , caps . L'amigdalitis i els problemes de la TIROIDES només representen la creativitat frustrada per no fer el que un vol . A la gola també es reflecteixen els canvis o la resistència que tenim a ells.


  • ELS BRAÇOS representen la nostra habilitat i capacitat per abraçar les experiències de la vida . Els braços superiors tenen a veure amb la nostra capacitat i els braços inferiors tenen a veure amb les nostres habilitats .

Emmagatzemem les velles emocions en les conjuntures i els colzes representen la nostra flexibilitat cap a diferents direccions . Ets flexible per canviar la direcció en la teva vida , o potser les velles emocions et mantenen encallat en un punt ?

LES MANS agafen , les mans s'aturen, les mans estrenyen . Deixem que les coses se'ns s'escorrin entre els dits . En ocasions , ens aferrem massa .

Som útils , mesquins , malgastadors , garrepes , traçuts , tenim dits de mantega , donem almoines . Podem manejar o sembla que no som capaços de manejar res .

Les mans poden ser suaus o poden ser dures , amb els artells nuats per pensar massa o desfigurats per la crítica artrítica . Les mans cobdicioses provenen de la por , por de perdre les coses , por de mai tenir prou , por que no es quedarà si ho detens lleugerament .

CADA DIT té un significat . Els problemes en els dits demostren on t'has de relaxar i deixar-los anar . Si et talles el dit índex , és probable que hagi ira i temor que té a veure amb el teu ego en alguna situació actual . El dit polze és mental i representa preocupació . El dit índex representa egoisme i temor . El dit mitjà té a veure amb el sexe i amb la ira . Quan t'enfadis , atura el dit mig i fixa't com es dissol la ira . El dit anular representa tant unions com tristeses . El dit petit té a veure amb la família i amb fingir .


  • L'ESQUENA representa el nostre sistema de suport. Els problemes a l'esquena generalment signifiquen que sentim que no som recolzats. Amb massa freqüència pensem que només ens dóna suport nostra ocupació o la nostra família o el nostre cònjuge .

L'esquena superior té a veure amb sentir la falta de suport emocional . El meu marit , esposa , amant , amic o cap no em comprèn o no em dóna suport. L'esquena mitjana té a veure amb la culpabilitat . Tot allò que hi ha darrere de nosaltres . Tens por de veure el que hi ha , o estàs ocultant el que hi ha allà?

Sents que t'estan donant una punyalada a l'esquena ?

Hi ha un caos en les teves finances o et preocupes per elles excessivament ? Llavors és possible que et molesti la part inferior de l'esquena . La falta de diners o la por als diners el causa .


  • ELS PULMONS representen la capacitat d'acceptar i donar vida . Els problemes amb els pulmons , generalment , signifiquen que tenim por d'acceptar la vida o potser considerem que no tenim el dret de viure plenament . L'emfisema i els grans fumadors són maneres de negar la vida . Oculten el profund sentiment de ser totalment indignes de viure .


  • ELS PITS representen el principi de la maternitat . Quan es presenten problemes amb els pits , generalment , significa que estem " sobreprotegint " a una persona , un lloc, una cosa o una experiència . Si hi ha càncer , llavors hi ha un gran ressentiment


  • EL COR per descomptat , representa l'amor , mentre que la sang representa l'alegria . El cor alegrement bomba l'alegria per tot el cos. Quan ens neguem l'alegria i l'amor , el cor es marceix i es torna fred . Com a conseqüència, la sang es torna lenta i anem per la vida arrossegant cap a la ANÈMIA , la ANGINA i els ATACS CARDÍACS .

Les persones que pateixen atacs cardíacs mai són persones alegres. 
Si no prenen el temps per apreciar les alegries de la vida, només tornaran a crear un altre atac cardíac amb el temps.

  • L'ESTÓMAC digereix totes les noves idees i experiències que vivim . Què o a qui no toleres ? Què és el que et molesta fins les entranyes?

Quan es presenten problemes estomacals, generalment vol dir que no sabem assimilar les noves experiències. Tenim por.

LES ÚLCERES només representen por . Tenim por de no ser prou bons com a pares , com a caps . No tolerem ser qui som . Desfem les nostres entranyes tractant de complaure als altres . Per més important que sigui el nostre treball, la nostra autoestima interior és baixíssima.

Tenim por que descobreixin qui som. L'amor és la resposta en aquests casos . La gent que s'estima a si mateixa i s'estima mai té úlceres.


  • ELS GENITALS representen la part més femenina de la dona , la seva feminitat , o la part més masculina de l'home , la seva masculinitat ; nostre principi masculí o el nostre principi femení.

Quan no ens sentim còmodes de ser home o dona , quan rebutgem la nostra sexualitat , quan rebutgem el nostre cos , considerant brut o pecaminós , llavors sovint tenim problemes en l'àrea genital.

Els problemes en la BUFETA , al ANO , la VAGINITIS i els problemes de la pròstata i del PENIS , tots es troben en la mateixa àrea . S'originen de creences distorsionades sobre el nostre cos i del correcte de les seves funcions.

Els problemes relacionats amb la BUFETA provenen del fet d'estar enfadats amb algú , generalment amb el company . Una cosa ens irrita , cosa que té a veure amb la nostra feminitat o la nostra masculinitat.

VAGINITIS també , en termes generals , implica el fet d'haver estat ferida en l'aspecte romàntic per un company . Els problemes amb la pròstata en els homes tenen molt a veure amb l'autoestima i també perquè l'home creu que a la mesura que va envellint és menys home . La IMPOTÈNCIA afegeix la por i en algunes ocasions fins i tot es relaciona amb la rancúnia o el despit cap a una companya anterior. 

La Frigidesa prové de la por o de la creença que és dolent gaudir del cos

També prové de la autorrepugnancia i un company insensible pot intensificar aquest sentiment.

SPM , la síndrome premenstrual Prové de la creença que el nostre cos és brut i no ho acceptem tal com és.

Les malalties venèries Provenen d'un sentiment , sovint subconscient , que no és correcte expressar sexualment , sentiments de culpabilitat.


  • El HERPES . Actualment es repeteix una i altra vegada per a " castigar " per la nostra creença que "som dolents". El Herpes té la tendència de tornar a brollar quan estem emocionalment pertorbats.


  • El COLON representa la nostra habilitat de deixar anar , d'alliberar tot allò que ja no necessitem . El cos està en un perfecte ritme amb el corrent de la vida i requereix d'un equilibri de consum , assimilació i eliminació . Els nostres temors són els que bloquegen l'alliberament del vell.

Tot i que les persones constipadas no siguin gasives en realitat , normalment no confien que hi haurà suficient . S'aferren a les velles relacions que les fan patir. Els fa por rebutjar roba que ha estat guardada a l'armari durant anys , perquè poden necessitar algun dia . Romanen en una ocupació que les sufoca , mai es proporcionen plaer , perquè han d'estalviar per a temps difícils . No furguem a les escombraries d'anit per trobar el dinar d'avui .

Aprèn a confiar que el procés de la vida sempre et donarà el que necessites .


  • LES NOSTRES CAMES ens porten cap a endavant en la vida . Problemes a les cames sovint indiquen la por d'anar cap endavant , o el dubte d'anar cap endavant en una direcció. Amb freqüència el fet de no voler fer coses produeixen problemes menors en les cames . LES VENES VARICOSES representen el fet d'estar de peu en una ocupació que detestem . Les venes perden l'habilitat de comportar alegria. Per ventura tu vas en la direcció cap a on vols anar ?
  • LES GENOLLS , com el coll , tenen a veure amb la flexibilitat , només que expressen doblegación i orgull , egoisme i obstinació . Sovint , quan anem cap endavant , tenim por de doblegar i ens tornem inflexibles . Això aconsegueix que les conjuntures es posin dretes . Volem caminar cap endavant , però no volem canviar . És per això que els genolls triguen tant a curar ; nostre egoisme està implicat en el procés . El turmell també és conjuntura , però, si es fa mal pot curar amb força rapidesa . Els genolls triguen molt perquè involucrem al nostre orgull i ens sentim beats .
  • ELS PEUS tenen a veure amb la comprensió cap a nosaltres mateixos i de la vida passada , present i futura . Molts ancians tenen problemes per caminar . La seva comprensió s'ha deformat i sovint senten que no tenen cap lloc on anar . Els nens caminen sobre peus feliços , ballarins . Els ancians els arrosseguen amb freqüència, com si no tinguessin ganes de moure.

  • LA NOSTRA PELL representa la nostra individualitat . En general , els problemes de la pell signifiquen que considerem que d'alguna manera s'està amenaçant la nostra individualitat . Pensem que altres persones tenen poder sobre nosaltres . Som delicats i susceptibles , tenim els nervis directament sota la pell .

ELS ACCIDENTS no són accidents. Com tot a la resta en la nostra vida , els creem. No necessàriament diem : "Vull tenir un accident" , però sí que tenim els patrons mentals que poden atreure un accident cap a nosaltres .

Algunes persones semblen ser " propenses als accidents" i altres es passen la vida sense rebre un sol esgarrinxada.

Els accidents són expressió d'ira . Indiquen frustracions acumulades per no sentir la llibertat de defensar-se a un mateix. Els accidents també indiquen rebel · lió contra l'autoritat. Ens enfadem tant que volem colpejar a la gent i , en realitat , nosaltres rebem els cops .

Quan ens enfadem amb nosaltres mateixos , quan ens sentim culpables , quan sentim la necessitat de rebre un càstig , l'accident constitueix una meravellosa manera de resoldre'l.

Sembla com si l'accident no fos culpa nostra , que som indefenses víctimes d'un caprici del destí . Un accident ens permet cercar comprensió i atenció de part dels altres . Vam aconseguir que ens netegin les ferides i que ens atenguin . Sovint aconseguim descansar al llit , a vegades durant molt de temps . I tenim mal .

Quan aquest dolor ocorre en el cos , el lloc on el sentim ens indica quin és l'àrea de la vida on ens sentim culpables . El grau de dades físiques ens permet saber amb quanta severitat necessitàvem el càstig i per quant temps haurà de durar la condemna .


  • ANORÈXIA - BULIMIA significa la negació de la vida del propi ésser , una forma extrema d'odi a si mateix .

El menjar és l'alimentació al nivell més fonamental . Per què hauries de negar-te la nutrició ? Per què tens tants desitjos de morir ? Què està passant en la teva vida tan terrible que vols deixar-la per complet? L'odi a si mateix només és un odi sobre un pensament que tens de tu mateix . Però els pensaments o les idees es poden canviar .


  • L'artritis és una malaltia que prové d'un constant patró de crític.

En primer lloc , de l'autocrítica i després de la crítica d'altres persones . Tenen la necessitat de ser perfectes tot el temps i en totes les situacions i si no ho aconsegueixen , es jutgen o jutgen als altres molt durament .


  • L'ASMA . Cridem a l'asma . Amor asfixiant .. Tens la sensació que no tens el dret de respirar per tu mateix . Els nens asmàtics sovint tenen . Consciències desenvolupades en excés " . Assumeixen sentiments de culpabilitat per qualsevol cosa que estigui malament en el seu medi ambient. Es , consideren " indignes ", i en conseqüència culpables i pensen que necessiten castigar a si mateixos .

Furóncols I CREMADES , TALLADES , febres , LLAGUES , " ITIS " i INFLAMACIONS són indicacions de la ira expressant-se en el cos. La ira trobarà la manera d' expressar-se, per més que tractem de reprimir . El vapor que s'acumula ha d'alliberar .


  • El CÀNCER és una malaltia causada per un profund ressentiment guardat durant molt temps , fins que , literalment , ens corroeix el cos . Una cosa passa a la infantesa que destrueix el sentit de confiança . Aquesta experiència mai s'oblida i l'individu viu amb una sensació d'autocompassió i és difícil per a ell desenvolupar i mantenir relacions significatives a llarg termini . A causa d'aquest sistema de creences , la vida sembla ser una sèrie de desiones . Un sentiment de desesperança i desemparament inunda el pensament i resulta fàcil culpar els altres dels nostres problemes . Les persones amb càncer també es critiquen molt a si mateixes . Aprendre a estimar-se a si mateix i acceptar-se, constitueix la clau per guarir el càncer .

  • El PES EXCESSIU representa la necessitat de protecció . Busquem protecció de ferides , desaires , crítica , abús , sexualitat i propostes sexuals , del temor a la vida en general i també específicament . Escull .


  • EL DOLOR de qualsevol classe representa una indicació de culpabilitat . La culpabilitat sempre busca un càstig i el càstig ocasiona dolor . El dolor crònic prové de culpabilitat crònica , la qual es troba tan profundament oculta que ni tan sols ens n'adonem.

L'apoplexia és un coàgul sanguini , congestió al torrent sanguini a l'àrea del cervell que deté el proveïment de sang al cervell . El cervell és l'ordinador del cos . La sang és alegria . Les venes i artèries són conductes d'alegria . Tot funciona sota la llei i l'acció de l'amor . Hi ha amor en cada tros d'intel · ligència en l'Univers . És impossible treballar i funcionar bé sense experimentar amor i alegria. Els pensaments negatius obstrueixen el cervell i no hi ha espai perquè l'amor i l'alegria flueixin d'una manera lliure i oberta . El riure no pot fluir si no se li permet ser lliure i simple . El mateix succeeix amb l'amor i l'alegria . La vida no és tan desagradable , llevat que així la fem , llevat que optem per veure d'aquesta manera. Podem trobar el desastre total en el més mínim problema i podem trobar certa alegria en la tragèdia més gran. De nosaltres depèn .


  • RIGIDESA en el cos representa rigidesa en la ment . La por fa que ens aferrem a velles costums i ens és difícil ser flexibles . Si creure'ns que "només hi ha una manera " de fer alguna cosa, sovint ens posem rígids . Sempre podem trobar una altra manera de fer les coses .

La inflor en el cos representa obstrucció i estancament en els pensaments emocionals . Creem situacions en què som " ferits " i ens aferrem a aquests records . La inflor sovint representa llàgrimes reprimides , sentir-nos atorados o atrapats , o que culpem altres de les nostres pròpies limitacions .

No és el que passa, sinó com reaccionem . 

Cada una de nosaltres és cent per cent responsable de les seves experiències. 
Quines són les creences sobre tu mateixa que necessites canviar per atreure comportaments més amorosos amb tu mateixa?

vist a:
elrincondesusu.wordpress.com/2010/02/10/enfermedades-psicosomaticas/



@lutxana

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas