temps de bolets frescos*


Bolets silvestres
Veure descripció, formats i aplicacions culinaries
AMANITA FRESCA / AMANITA CAESAREA
Amanita fresca / Amanita Caesarea
Als inicis de la tardor o en ple estiu desprès del pas de abundants tempestes, és possible trobar aquest delicat i apreciat bolet, principalment a boscos d’alzines o sureres, i boscos de roures o castanys.
De carn blanca i espessa, posseeix un sabor agradable i molt gustós per a experts restauradors. Es distingeix pel seu particular barret ovoide al principi, convex i finalment pla, d’un exuberant color ataronjat.
Un sabor únic, delicat i subtil, ideal per gaudir en amanides, carpaccios o simplement saltejada amb sal i oli d’oliva. Una delícia pel paladar.
Es caracteritza per campanyes curtes i abundants, per el que per poder accedir a ell s’ha de tenir contacte directe amb Laumont.
Calendari de temporada producte fresc
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre
Gener

BOLETS SILVESTRES COMUNS
Bolets silvestres comuns

AMANITA FRESCA / AMANITA CAESAREA
Amanita fresca / Amanita Caesarea
AMANITA FRESCA / AMANITA CAESAREA
Amanita fresca / Amanita Caesarea
Als inicis de la tardor o en ple estiu desprès del pas de abundants tempestes, és possible trobar aquest delicat i apreciat bolet, principalment a boscos d’alzines o sureres, i boscos de roures o castanys.
De carn blanca i espessa, posseeix un sabor agradable i molt gustós per a experts restauradors. Es distingeix pel seu particular barret ovoide al principi, convex i finalment pla, d’un exuberant color ataronjat.
Un sabor únic, delicat i subtil, ideal per gaudir en amanides, carpaccios o simplement saltejada amb sal i oli d’oliva. Una delícia pel paladar.
Es caracteritza per campanyes curtes i abundants, per el que per poder accedir a ell s’ha de tenir contacte directe amb Laumont.
Calendari de temporada producte fresc
FORMATS (disponibles tot l’any)
TROSSOS CONGELATS 2kg.
TROSSOS CONGELATS 1kg.
DESHIDATATS
GÍRGOLA DE CARD SILVESTRE / PLEUROTUS SILVESTRE
Gírgola de card silvestre / pleurotus silvestre
GÍRGOLA DE CARD SILVESTRE / PLEUROTUS SILVESTRE
Gírgola de card silvestre / pleurotus silvestre
Aquest bolet d’un color que varia entre el crema i el castany obscur, és abundant a tota Espanya i sol trobar-se a prop de cards. De carn blanca compacta, és perfecte per degustar tant a la planxa com acompanyant a peixos i carns.
Es molt apreciada a Madrid i Castilla per la tradició que existeix de la seva recol•lecció.
Calendari de temporada producte fresc
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre
Gener
CEPS / BOLETUS EDULIS
Ceps / Boletus Edulis
CEPS / BOLETUS EDULIS
Ceps / Boletus Edulis

Aquest bolet molt gustosa a la cuina per la dolçor del seu sabor i per la particular textura, es troba freqüentment en boscos de pins, faigs, roures i castanys.

La seva forma és molt característica, és posseïdor d’un cridaner barret de color marró i negre i cos blanquinós depenent de les diferents varietats que es comercialitzen, amb el seu himeni annex al peu. Sol fer-se servir a la cuina de forma fresca, congelat o deshidratat.

La dolçor justa i els tocs sabor avellana són necessaris per donar un concepte gourmet a la amplia gamma de preparacions que ens permet aquest bolet.
Calendari de temporada producte fresc
Abril
Maig
Juny
Juliol
Agost
Setembre
Octubre
Novembre
Desembre
FORMATS (disponibles tot l’ any)
CONGELAT SENCER 2kg. /1kg.
Boletus Edulis extra-3
CONGELAT SENCER 2kg. / 1kg.
Boletus Edulis extra 3/5
CONGELAT SENCER 2kg. / 1kg. Boletus Edulis 1ª
CONGELAT TROSSOS 2kg. / 1kg.Especial
DESHIDRATAT 1kg.Super
DESHIDRATAT 1kg. / 500gr. / 200gr.Boletus Edulis 1ª doble
DESHIDRATAT 1kg.Boletus Edulis 2ª
DESHIDRATAT 1kg. Boletus Edulis Bri-fin
CONGELAT SENCER 5kg. Boletus Edulis extra+8
CONGELAT SENCER 2kg.Boletus Edulis-3 ESP
CONGELAT TROSSOS 2kg. / 1kg.
CONGELAT BRISURA 2kg.
CONGELAT LAMINA 2kg.
DESHIDRATAT
Granel
Boletus edulis fi
DESHIDRATAT 1kg.
Boletus Edulis extra fi
DESHIDRATAT 1kg.
Boletus Edulis 1ª fi
DESHIDRATAT 1kg.
Boletus Edulis Bri-doble
FARINA 500gr. / 50gr. / granel
DESHIDRATAT 15gr.
DESHIDRATAT Original
ROSSINYOL / CANTHARELLUS CIBARIUS
Rossinyol / Cantharellus Cibarius
ROSSINYOL / CANTHARELLUS CIBARIUS
Rossinyol / Cantharellus Cibarius
Així com indica el seu nom científic, Cantharellus és el diminutiu de copa, la forma més habitual que adquireix aquest bolet, abundant en una amplia diversitat de tipus de boscos i substrats, dels que depèn també el color característic que assumeix el bolet, variant entre els grocs blanquinosos fins els ataronjats.
El seu particular i agradable sabor dolç, el permet un alt rendiment culinari, en fresc.
Tanmateix el seu olor a fruites el converteix en un acompanyant ideal per a carns o com condiment culinari.
Calendari de temporada producte fresc
Abril, Maig, Juny, Julio, Agost, Setembre, Octubre,Novembre, Desembre, Març
FORMATS (disponibles tot l’any)
CONGELAT (Petit) 2kg.
CONGELAT 2kg.
CONGELAT 1kg.
DESHIDRATAT Granel.
DESHIDRATAT 1kg.
DESHIDRATAT 200gr.
CAMAGROC / CANTHARELLUS LUTESCENS
Camagroc / Cantharellus Lutescens
CAMAGROC / CANTHARELLUS LUTESCENS
Camagroc / Cantharellus Lutescens
Moltes vegades en la senzillesa recau el gust. Aixó és precisament el que aconsegueix aquest bolet també conegut per camagroc o trompeta groga per la seva forma i color.
Es possible trobar-los entre pinars, a terrenys calcaris camuflats entre la molsa o l’herba a zones molt humides.
De deliciós sabor, aquesta varietat de bolet, es troba de setembre a desembre i necessita d’un curós procés de recol•lecció degut a la seva fragilitat. Una vegada dispossat a la taula, reconforta pel seu delicat aroma, fins al més fi paladar.
Sense cap dubte un bolet exquisit d’afruitat sabor .
Calendari de temporada producte fresc
Setembre, Octubre, Novembre, Desembre, Gener
FORMATS (disponibles tot l’any)
CONGELAT 2kg. C. Xanthopus
DESHIDRATAT 1kg. C. Lutescens
DESHIDRATAT 1kg. C. Xanthopus
DESHIDRATAT 15gr. C. Xanthopus
TROMPETA DE LA MORT/ CRATERELLUS CORNUCOPIOIDES
Trompeta de la mort / Craterellus cornucopioides
TROMPETA DE LA MORT/ CRATERELLUS CORNUCOPIOIDES
Trompeta de la mort / Craterellus cornucopioides
Curiós nom per a un bolet, el que fa referència a la seva època d’aparició, que sol coincidir amb la festa de Tots Sants (1 de novembre). La seva forma d’embut o banya, i posseeix un color negre, gris, tanmateix que la seva textura és cartilaginosa sense presentar làmines ni plecs al seu himeni.
La trompeta de la mort es cria durant l’estiu i a la tardor, entre humits boscos de faigs i roures. És molt fàcil per al recol•lector poder reconèixer-la, precisament pel seu color i aspecte.
Tanmateis que en el seu sabor i composició, és rica en Zinc i gaudeix d’un profund aroma i sabor que la fa apta idealment per guisar. És ideal per processos de desecació, a través dels que es creix de manera destacada el seu sabor.
Calendari de temporada producte fresc
Juliol, Agost, Setembre, Octubre, Novembre, Desembre, Gener, Febrer, Març
FORMATS (disponibles tot l’any)
DESHIDRATAT
Granel / 1kg. / 500gr. / 200gr. / 15gr.
CONGELAT
2kg. / 1kg.
ROBELLÓ / LACTARIUS DELICIOSUS
Robelló / Lactarius Deliciosus
ROBELLÓ / LACTARIUS DELICIOSUS
Robelló / Lactarius Deliciosus
El seu nom científic ens adverteix de la explosió de sabor al paladar que ofereix aquest bolet.
D’un color ataronjat homogeni i barret molt carnós, creix entre pinars i boscos mixtos, d’estiu a hivern.
De carn granulosa i compacta, aquest bolet es posseïdor d’un suau aroma dolç, tanmateix que el seu sabor, que varia sutilment depenent del terreny on creix, ens atorga un lleuger toc amarg al final, el que la converteix en ideal per tastar a la graella, saltejat o al forn.
Un bolet tradicional, que es sense cap dubte és de les més consumides a Espanya.
Calendari de temporada producte fresc
Agost, Setembre, Octubre, Novembre, Desembre.
FORMATS (disponibles tot l’any)
CONGELAT
Granel
MÚRGOLA / MORCHELLA DELICIOSA
Múrgola / Morchella Deliciosa
MÚRGOLA / MORCHELLA DELICIOSA
Múrgola / Morchella Deliciosa
La Múrgola constitueix el bolet primaveral per antonomàsia. Delicada i de misteriosa aparença – que sembla una bresca d’abelles –es enormement valuosa per als restauradors per la seva suggerent textura. Característiques que s s’afegeixen a la extremada inaccessibilitat de trobar-lo, el converteix en tot un enigma.
Es por trobar en cotes baixes des del mes de març i en zones de fins a dos mil metres al juny. Es pot consumir en deshidratat i congelat.
El seu elegant sabor i suau aroma, el converteix en un privilegiat mos primaveral. Sense cap dubte un dels fruits més apreciats del bosc.
Calendari de temporada producte fresc
FORMATS (disponibles tot l’any)
CONGELAT 2kg.(P)
CONGELAT 2kg.
Tots els calibres
DESHIDRATAT 500gr. 1cm
DESHIDRATAT 500gr. 1/2cm
DESHIDRATAT 500gr. 2/3cm
DESHIDRATAT 150gr. 2/3cm
DESHIDRATAT 500gr. 3/4cm
DESHIDRATAT 500gr. +4cm
DESHIDRATAT 15gr.
MÉS FORMATS »
MOIXERNONS / TRICHOLOMA GEORGII
Moixernons / Tricholoma Georgii
MOIXERNONS / TRICHOLOMA GEORGII
Moixernons / Tricholoma Georgii
Moixernó és el nom més comú i extens per el Tricholoma Georgii, un dels bolets amb més denominacions depenent del lloc del país que ens trobem. Coneguda com Perrochico pels castellans, Usón a Osca, i seta de San Jorge a la resta d’Espanya, aquest bolet troba la seva màxima virtut en el seu aroma intens i embriagador.
Aquest bolet viuen a prats i vessants de boscos, entre els mesos d’abril a juny. La seva textura és de carn compacte, el que, sumat al seu especial aroma, el fan ideal per ser degustat en saltejats amb oliva i mantega, atorgant sabor a les carns, o acompanyant plats de pastes i arrossos.
Una de les tantes delícies culinàries que Laumont posa l’abast de tots.
Calendari de temporada producte fresc
Febrer, Març, Abril, Maig, Juny.
FORMATS (disponibles tot l’any)
CONGELAT TROSSOS Granel
CONGELAT TROSSOS 1kg.
DESHIDRATAT Granel
DESHIDRATAT 200gr.
DESHIDRATAT 1kg.
DESHIDRATADO Granel Extra


copy text per la web www.laumont.net
by Lutxana art*
2012