Ir al contenido principal

Les 10 competències que ha de tenir una emprenedora d'èxit

La UNCTAD (United Nations Conference on Trade and Development) va desenvolupar una llista que posa en blanc i negre que han de tenir i desenvolupar les persones que vulguin viure del seu propi treball empresarial. 

mitgdiada a la paradeta dels encants vells*
Les competències han estat seleccionades per Noelia García Nebra, una catalana que coneix profundament la naturalesa de les emprenedores. És la oficial de projectes, de la Divisió d'Inversió i Empresa de la UNCTAD a Ginebra, Suïssa, però pel seu treball ha treballat en tota la regió en l'àrea de desenvolupament de capacitats de les emprenedores.

La seva tasca consisteix a crear centres d'emprenedoria (centres Empretec) en els països en desenvolupament i crear capacitat local a través de la formació d'instructors nacionals en aquesta metodologia. A Colòmbia, per exemple, el Centre Empretec ho maneja la caixa de compensació Cafam.

Un dels elements que es transfereixen és un mètode i una llista de comportaments que estan basats en els estudis del professor de la Universitat de Harvard, David McClelland, un psicòleg especialista en motivació humana i emprenedoria. La llista de deu elements, destaca els comportaments crucials perquè un emprenedor tingui èxit en el seu afany productiu.

1. La recerca d'oportunitats i iniciativa - els emprenedors reeixits veuen a tot arreu, oportunitats que es poden convertir en empreses.



2. Persistència - els reeixits mai abandonen el seu afany.

3. Compliment dels compromisos - mantenen les seves promeses davant dels seus clients, fins i tot malgrat que hagin de fer sacrificis.



4. Exigència de qualitat i eficiència - sempre busquen com fer les coses, millor, més ràpid i més barat.


5. Presa de riscos calculats - Aquest, diu Noelia García, és un dels aspectes més importants. Segons les investigacions, un empresari no és una persona que li agrada el risc, sinó que pren riscos calculats. El determina i més, sempre té un pla B si alguna cosa surt malament.


6. Fixació de metes - aquesta és una altra de les característiques clau, assenyala Noelia García. Això perquè cal tenir un objectiu de llarg termini, que serà aconseguida amb les tasques en totes les altres competències d'aquesta llista.


7. Recerca d'informació - un emprenedor d'èxit sempre està a la caça d'informació sobre els seus clients, sobre tecnologies noves i noves oportunitats.



8. Planificació i seguiment sistemàtic-és una tasca de controlar el que es fa per veure si s'està avançant en la consecució de les metes.



9. Persuación i xarxes de suport - els millors emprenedors indueixen a altres persones a seguir-les o fer alguna cosa per a ells, diu Noelia García. Usen xarxes de suport per assolir els seus objectius i són uns grans persuasius per obtenir un crèdit, o aconseguir un nou client.



10. Independència i autoconfiança - els emprenedors d'èxit són persones segures de les seves capacitats.


La llista té l'avantatge de posar en blanc i negre que han de tenir i desenvolupar les persones que vulguin viure del seu propi treball empresarial. Fins i tot en alguns casos no es tracta de descobrir les habilitats.

"Molts neixen amb aquestes competències, però no són conscients que les tenen", diu Noelia García Nebra. 

Aquesta és una guia interessant perquè ens avaluem i plantegem plans de millora.

font:
Santiago Gutiérrez Viana  
www.dinero.com
fotografies als encants vells* maig 2013 by Lutxana art*
www.lutxana.org

Entradas populares de este blog

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés

💙 Masterclass *EMPLEO FUTURO * TENDENCIAS DIGITALES Judith Díaz Garcés 💙 Masterclass EMPLEO FUTURO TENDENCIAS & NOVEDADES 2023 Profesora Judith Díaz Garcés Master Marketing Digital CIPSA Barcelona Bilbao LINK BLOG: https://cipsa.net/empleo-futuro/ Recupera en este link las Masterclas en directos de 2023: PLAYLIST 2023 MASTER MARKETING DIGITAL     • 2023 MARKETING DI...  

Neix el retro-grunge*

*Grunge. Estètica. Curt Cobain. Retalls de texans. Neix el retro-grunge als nostres carrers. L’apocalipsi de la moda. Ja no tornarem a comprar roba, recuperarem tot allò que tenim a l’armari oblidat, quant més diferent i original siguis...millor... Revival... cada vegada amb menys distàncies... extinció de les cadenes de moda... ja no hi ha temporades (canvi climàtic que potser ells han contribuït a conrear... Perquè tinc més ganes d’anar a l’armari de la meva mare i/o pare a veure que hi trobo que pugui recuperar... que anar al H&M a veure com se’ls acaben les idees...és real...

películas de lesbianas

películas de lesbianas * si te apecete ver cine y que tenga relación con tu vida, si eres lesbiana y no quieres ver más películas de heteros y patriarcales, puedes ver las siguientes películas de lesbianas,  que aunque no son la verdad muy positivas, explican historias entre mujeres que tienen relaciones sexuales, se aman, o se odian y pasan por momentos dulces y agridulces, como cualquier otra persona... cada año van saliendo nuevos títulos que merecen la pena verse aunque sigamos esperando películas lésbicas más positivas y feministas, que traten temas de amor propio de lesbianas, más que anécdotas... queremos cine lésbico desacomplejado... (en esta lista de películas de lesbianas están las que están no todas las que lo son... es una lista que irá creciendo mientras vaya visualizando los films que faltan, aunque hay muchas que he visto y no están ... DUCK BUTTER 2018 Dos mujeres, insatisfechas con su vida amorosa, deciden hacer un pacto para pasar 24 horas juntas