Passa al contingut principal

ets el que menges





La interacció dels aliments i la histamina


La histamina és una molècula indispensable perquè el nostre cos funcioni en óptimes condicions.
Presentem els aliments desaconsellables per la intolerància a la histamina i aliments sans pels afectats per aquesta intolerància.
Aliments desaconsellables (rics en histamina)
  • Taronja, llimona, mandarina, pomelo, kiwi, pinya, papaia, gerds, advocat, plàtan, maduixa, prunes.
  • Xocolata i derivats ( nocilla, cola-cao, bombons…)
  • Vaca: Llet i derivats (formatge,iogurt, actimel, cacaolat, natilles, nata, xocolata de llet, puré de patata artificial, gelats, flam, crema catalana…).
  • Soja: Llet de soja i derivats, ( miso, tempe, tamari, tofu, lecitina de soja, brots de soja, iogurt de soja, salsa de soja…).
  • Cafè, te, alcohol, cervesa, vi, vinagre i confitats.
  • Peix blau i marisc.
  • Fruits secs (nous, cacauets, ametlles).
  • Porc i embotits, carn de la nevera de més de 48 hores.
  • Blat i derivats ( pa, pasta, cereals, pizzes, pastisseria, bollaries, farines, arrebossats…)
  • Tomàquet, pebrot, albergínia, patata, espinacs i bledes. I verdures fermentades com el xucrut.
  • Sucre blanc i additius ( glutamat o E-621, aspartam, gelats, pastissos, xuxes…)
  • Envasats en extracte, fumats, conserves o fermentats.
  • En menys quantitat també n’hi ha a la clara de l’ou, alguns llegums com els cigrons.
  • També els bolets si no són frescs… i olives…
Aliments sans per els afectats a la intolerància a la histamina:
  • Poma, pera, mango, coco, litxis, magrana, raïm, meló (si és molt madur no s’aconsella), síndria, fruites del bosc, figues, préssec, cireres, albercoc, nacterines…
  • Llet d’arròs, de sesam, de coco, d’avena, llet d’euga, llet de cabra o d’ovella…
  • Formatge d’ovella o de cabra FRESC.
  •  Iogurt d’ovella o de cabra.
  • Garrofa.
  • Pa d’espelta, pasta d’espelta, farina d’espelta…
  • Sucre integral, estevia o mel.
  • Infusions d’herbes que no portin teïna.
  • Peix blanc: llenguado, palaia, rap, lluç, halibut, bacallà, perca, calamars, pop, sèpia, congre, turbot, gall, truita de riu, llobarro, mero, orada, rajada, cap-roig… Vigilar la conservació del peix.
  • Enciam, endívies, escarola, créixens, canonges, rúcula, cols de brusel•les, coliflor, col lombarda, bròcoli, bròquil blanc, carxofes, pastanaga, moniato, cogombre, all, ceba, porro, carbassó, carbassa, espàrrecs, remolatxa, mongeta, naps, ravenets, àpit…
  • Xai, vedella, conill, senglar, pollastre, indiot…
  • Rovell de l’ou ( vigilar amb la clara de l’ou )
  • Algues
  • Llegums:pèsols, llenties, faves, mongeta seca, azukis
 Esta entrada fue publicada en Articles y etiquetada ,  por Xevi Verdaguer Renart. Guarda enlace permanente.

+ info http://www.xeviverdaguer.com/aliments-desaconsellables-per-la-intolerancia-a-la-histamina/

http://www.tv3.cat/videos/4981091/Xevi-Verdaguer-El-segon-cervell

Entrades populars d'aquest blog

Rituals de Sant Joan. NIT DE BRUIXES

Per Sant Joan, a part de tirar petards, també hi ha rituals per a fer. 


Foc i fogueres
-Saltar la foguera per purificar-se.
-La tradició diu que si els enamorats salten una foguera set vegades agafats de les mans, seran feliços plegats la resta de les seues vides.
-Era costum acostar-hi els infants per prevenir-los dels mals.
-També com a mètode purificador, es llençaven objectes vells i cabeces d'alls per menjar-se-les després.
-Si una brasa o una espurna toca la roba que porta una persona aquesta Nit, la persona es casarà abans que acabi l'any.
-Tradicionalment es tiraven brases als pous per purificar l'aigua.
-Les cendres, per la seua banda, tenen la capacitat de guarir els ulls de poll, les malalties de la pell, els grans de la cara, els eczèmes i eviten la suor de les mans.
-Per guarir malalties o per fer forts els infants, hom s'acosta al foc o es passeja per damunt de les brases, ja que aquesta nit sembla que no cremen (millor no provar-ho).

L'aigua -Segons antigues tr…

alimentació per grup sanguini

Segons James i Peter D' Adamo cada grup sanguini te unes necessitats i unes característiques pròpies que fan que uns aliments els siguin més beneficiosos i altres menys. 

Video que explica la compatibilitat com a personalitat entre grups sanguinis:
https://youtu.be/EQ1fsOm8Udc

Dons hi ha 4 tipus de dietes a seguir segons el teu tipus de sang: Sang del Tipus 0Sang del Tipus ASang del Tipus BSang del Tipus ABLa bona o mala assimilació dels aliments està condicionada pel nostre grup sanguini fins al punt que en cada grup: A, B , AB i O, hi ha aliments que són perjudicials , altres beneficiosos i altres neutres . Asseguren que moltes malalties poden deure al mer consum d'aliments no adequats per al nostre grup sanguini . D'altres, en canvi , ens ajudarien a curar . Fins i tot afirmen que en això està la raó que moltes persones no aconsegueixin aprimar-se quan es posen a dieta .
El doctor Landsteiner va descobrir la raó de per què unes persones morien després d'una transfusió d…

Virginia Blanes el corazón del dragón #misticacreativa

Este verano he descubierto por casualidad, como las mejores cosas, a esta gran mujer que ha supuesto en mi vida un antes y un después Virginia Blanes.
La descubrí buscando dragonesen Internet, en concreto las palabras " corazón de dragón" y las metáforas de la vida.
*simbología del dragón
El dragón encierra nuestra parte de sombra, eso que hay en nosotros y que, pese a la fuerza interna que tiene, no queremos aceptar pero que está allí. La sombra es una realidad del mundo dual que nos hace que si amamos a algo odiamos a lo contrario, que si deseamos esto, evitamos aquello. La pureza no puede existir en un mundo dual y de eso es de lo que se encarga el dragón, en decirnos que hay parte de sombra en nosotros. La famosa idea del amor incondicional sólo es posible si no hay sombra, y porque no es siempre posible vivir así, tememos al dragón. En resumen: el dragón defiende todo aquello que no queremos ver, por eso se le teme. ¿Qué es entonces vencer al dragón? Es alcanzar la pureza d…